Login

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Register

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Thank you for your interest

You now have access to Mer vinst för panelbyggare med G2RV-SR

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Mer vinst för panelbyggare med G2RV-SR

Genom att ge de oansenliga reläerna "huvudrollen"

Omron introducerade nyligen G2RV-SR, ett nytt 6 mm elektromekaniskt relä, som ersätter en mycket populär standardenhet. Men det var ingen enkel uppgradering. Den nya G2RV-SR har utvecklats för panellösningspaketet som kärnan i Value Design-produktserien och Omron har proppat det nya tunna reläet med en imponerande mängd tidsbesparande funktioner. Till exempel har det nya reläet Push-In Plus-teknik, vilket minskar tiden för ledningsdragning med mer än hälften. Det har en särskild testknapp för snabbare, enklare diagnostik. Det har transparent hölje och en mekanisk indikator för snabbare kontroll av kontaktstatus. Och den har en kraftig mekanisk sprint med en större kontaktyta som ger bättre ledningsförmåga. Och det är bara början, den nya G2RV-SR har många fler nya tidsbesparande funktioner. Men varför har Omron byggt in alla innovationer i vad som i stort sett är en grundkomponent?

För att hjälpa panelbyggare spara tid

"I många år har Omron haft ett nära samarbete med panelbyggare över hela världen", säger Manuela Mazza, Omrons European Product Marketing Manager för omkopplingsenheter. "Och under den tiden har vi kommit att förstå både ledarna i panelbyggarbranschen och möjligheterna att optimera vinst. Vi förstår att vi lever i mycket konkurrensutsatta tider och att varje sekund som sparas under monteringen är pengar på banken. Det är därför vi nu, mer än någonsin, är inriktade på att bygga in tidsbesparande funktioner i alla panelkomponenter, inklusive de oansenliga elektromagnetiska reläerna."

Snabbare montering

Till de mest imponerande tidsbesparande funktionerna hör de nya övre och nedre monteringsspakarna. När du monterar G2RV-SR kan båda spakarna vara i stängt läge, men nu kan du enkelt demontera även om du bara har en spak i öppet läge - vilket i princip minskar monteringstiden med hälften. Den här funktionen innebär också att reläet kan monteras uppochner, vilket ökar flexibiliteten.

Bättre synlighet

Alla rörliga delar är nu färgade vita och är lättare att se i mörker, vilket gör monteringen snabbare, förhindrar misstag och minskar behovet av underhåll.

Halva tiden för ledningsdragning

Omrons egen Push-In Plus-teknik återfinns också i det nya reläet. Det minskar inte bara tiden för ledningsdragning med 60 %, utan förbättrar också tillförlitligheten tack vare en mycket starkare koppling än uttag av skruvtyp, som har större motståndskraft mot vibrationer.

25 % mindre

Den nya G2RV-SR är mycket mindre än den föregående modellen och frigör därför utrymme i panelen för utökad funktionalitet.

Smartare test av kretsar

En speciell låsspak kortar ned tiden för test som open-circuit time, driftkontroll och inspektioner. Skyddshöljet förhindrar också felaktig användning.

Enklare märkning

Alla dina kabelkoder syns nu tydligt från framsidan av reläet, vilket gör underhållet snabbare.

Ultrasnabb PLC-anslutning

Alternativen PLC-gränssnitt i fronten (8 eller 16 kanaler) och ett plintrelä med Push-in Plus-teknik (16 kanaler) minskar anslutningstiden ännu mer.

En tradition baserad på innovation och "omsorg om detaljerna"

Ingen som är bekant med Omrons produkter och tjänster kommer att förvånas över allt detta fokus på ett relä. Även om dessa enheter ofta ses som tämligen grundläggande komponenter, är deras roll avgörande för problemfri anläggningsdrift. Omron har utvecklat och tillverkat reläer i gott och väl 50 år och har vuxit tills företaget är världens största enskilda relätillverkare. Dessa reläers enastående prestanda är resultatet av omsorgsfulla designöverväganden och ett engagemang med fullt fokus på kvalitet.

Globalt säljer Omron idag 25 reläer varje sekund, dygnet runt. Det innebär 800 miljoner per år. Det är därför inte överraskande att det är centralt för företagets kärnverksamhet att fortsätta att erbjuda de bästa möjliga relälösningarna. Och genom att göra så bidrar Omron till att skapa vinst för panelbyggare över hela världen.

Följ OMRON Industrial Automation på LinkedIn