Login

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Register

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har tekniska problem. Din formulär har inte varit framgångsrik. Vi ber om ursäkt och försök igen senare.

Download

Thank you for your interest

You now have access to Omron ska samarbeta med Cisco för att tillverka innovationer

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Omron ska samarbeta med Cisco för att tillverka innovationer

Förbättra IoT-säkerhet i tillverkningsanläggningarna

Omron Corporation (HK: Shimogyo-ku, Kyoto, VD och koncernchef: Yoshihito Yamada) och Cisco Systems G.K. (huvudkontor: Minato-ku, Tokyo, VD: Miyuki Suzuki) har kommit överens om att samarbeta genom att integrera Ciscos ledande nätverks- och säkerhetsteknik i Omrons programmerbara styrsystem (PLC), vilka är utformade för att vara tillförlitliga under extrema förhållanden i tillverkningsanläggningar. Genom detta samarbete kommer de två företagen att förbättra säkerheten för dagens allt mer intelligenta tillverkningsanläggningar med IoT samtidigt som de hjälper tillverkare att uppnå säker tillverkning.

Allt eftersom IoT blir alltmer vanligt, förväntas antalet anslutna enheter uppgå till 50 miljarder år 2020. Dessutom arbetar tillverkare över hela världen med att stärka sin globala konkurrenskraft och företagets värde genom att ytterligare förbättra sina produktionsresurser. Branschen tar sig också an utmaningen att göra tillverkningsanläggningar intelligenta genom aktiv användning av digital teknik. Samtidigt är tillverkningsanläggningar utsatta för allvarligare hot än någonsin tidigare, vilket demonstreras av de rapporterade fallen av produktionsstörningar orsakade av utpressningsvirus och andra attacker med skadlig programvara.

Dessutom kräver kunderna och marknaden högre nivåer av kvalitet och säkerhet genom strängare bestämmelser om livsmedel och farmaceutiska produkter, samt spårbarhet för att säkerställa kvaliteten på enskilda komponenter i elektronikkomponentindustrin. Tillverkarna står inför stora utmaningar i arbetet att förbättra sina tillverkningstekniker samtidigt som de åtgärdar ovanstående problem i tillverkningen och uppfyller sitt samhällsansvar.

Omron och Cisco kommer att samarbeta för att skapa en säker miljö där PLC:er, som utgör centrala automationskomponenter, tillhandahåller säkerhetsautentisering för tre diskreta element, nämligen personer vid tillverkningsanläggningar, enheter som är anslutna till maskiner och produktionslinjer, samt data som utväxlas. Genom att integrera Ciscos globalt beprövade nätverks- och säkerhetsteknik med Omrons teknik för styrsystem, vilket för samman styrning och information, kommer företagen att bidra till framsteg inom tillverkning genom att möjliggöra säker användning av IoT vid tillverkningsanläggningar.

Innan det här tekniska samarbetet grundades hade Omron utvecklat maskinautomationen i NJ-serien, flaggskeppet bland PLC som levereras med OPC UA-server som standard och uppfyller den globala kommunikationsstandarden för aktiv säkerhet. De nya PLC:erna möjliggör säker kommunikation med programvara och enheter med stöd för OPC UA.

Kombinationen av Omrons PLC:er och Ciscos nätverks- och säkerhetsteknik i det här tekniska samarbetet gör att företagen kommer att utöka sortimentet av tillgängliga lösningar för autentisering av personer och enheter.

Säkerhetsautentisering av personer, enheter och data med PLC:er

Autentisering av människor (användare):

  • PLC:er kommer att verifiera användaråtkomst och ge säker fjärråtkomst (VPN) endast till behöriga användare, vilket underlättar säker övervakning av PLC:er och maskiner vid tillverkningsanläggningar.

Enhetsautentisering:

  • PLC:er kommer att upptäcka enhetsanslutningar, blockera åtkomst av obehöriga enheter och utfärda varningar i realtid.

Dataautentisering:

  • PLC:er kommer att kryptera kommunikationsdata och se till att data överförs på korrekt sätt, och de kommer också att upptäcka och registrera obehörig åtkomst och säkerhetshot genom övervakning och visualisering av uppgifter om data i nätverket.

Om Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) är ett ledande globalt teknikföretag som har varit viktigt för internets funktioner sedan 1984. Vår personal, våra produkter och våra partners hjälper samhället att koppla upp sig på ett säkert sätt och ta tillvara morgondagens digitala möjligheter idag. Upptäck mer på newsroom.cisco.com och följ oss på Twitter på @Cisco.

Följ OMRON Industrial Automation på LinkedIn